Film Boekje van Ellen

Kenmerk: Op veel plaatsen in Nederland wordt gewerkt aan het opzetten van woonservicezones. Instrumenten en concepten zijn wel bekend, maar iedereen loopt tegen dezelfde valkuilen aan in het proces. Het Kenniscentrum Wonen-Zorg was op zoek naar een goede manier om de partners in het veld te ondersteunen bij dat proces.

Het is de film "Het boekje van Ellen" geworden, bedoeld om organisaties en mensen die werken aan woonservicewijken een spiegel voor te houden. De film prikkelt hen om allerlei impliciete en expliciete aspecten van hun eigen samenwerkingsproces in discussie te brengen. En dat komt de samenwerking ten goede.

Film trailer:

Opdrachtgever: Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Aanpak: Idee en materiaal voor de film zijn bijeengebracht door De Vijfde Dimensie: Linda Sanders, Henk Nouws, Ann Meijer en Joost Heuvelink. Samen hebben we het idee van een filmproductie verder uitgewerkt en het opdrachtgeverschap voor de film uitgevoerd in naam van het Kenniscentrum.

Het scenario is van Patty Stenger, Zee BV. De productie was in handen van Patty Stenger en Roland Sonneveldt. Regie Paula van der Oest.

Hier nog een citaat van de website van het Kenniscentrum: "De film toont de valkuilen van een fictief samenwerkingstraject. Met veel humor komen herkenbare situaties in beeld. Hiermee worden ingewikkelde en soms pijnlijke momenten in de samenwerking bespreekbaar gemaakt. Het boekje van Ellen is geen instructiefilm voor de realisatie van een woonservicegebied maar een werkfilm om samen te bekijken en bediscussiëren. Het is een spiegel die discussie uitlokt over het proces van samenwerking". Op deze website is ook een trailer te zien van de film. De 20 minuten durende film en het bijbehorende boek zijn te bestellen bij het Kenniscentrum.

 

 

Sanders Advies - projectmanagement - woningcorporaties  - zorginstellingen - gemeenten